2022. január 27. csütörtökAngelika
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás
magyari.transindex.ro

RENDŐRSÉGI JEGYZŐKÖNYV

Kétszer próbált elfutni a bankautomata rablója

Magyari Tivadar utolsó frissítés: 12:49 GMT +2, 2011. december 27.

Én csak aztat láttam, hogy Bigyó Gézáné elővesz egy furcsa bankkártyát, és bedugja az automatába... Ezt a kolozsvári tanú mondta a rendőrségen. A kihallgató rendőr pedig diktálta a jegyzőkönyvbe:


– Fedezet nélküli igazolatlan valódiságú készpénzhelyettesítő fizetőeszköz jogtalan behelyezésével tett kísérletet készpénz jogosulatlan birtokbavételére B. G. kolozsvári lakos... Honnan ismeri a gyanúsítottat?

– Én, ugye, régótától ismerem őtet, mert szomszédasszonyom. De nem sikerült nekije kivenni a pénzt, erre nagyon felmérgelődött, és nézem, hogy hát mit csinál ez itten nekem? Ki akarja rángatni a falból az egész gépet!

– B. G. – különleges ismertetőjele: szomszédasszony – ezután kísérletet tett a falba helyezett bankjegykiadó önműködő egységnek a Surgyelán utcai 7 szám alatti ingatlan homlokzatából való erőszakos illetéktelen elmozdítására, falból való kitépés módszere mellett. És?

– Aztán én láttam, hogy jön egy rendőrnő, Izabella, őtet is ismerem, éppen a piacról jött, és odakiáltott nekije, hogy hé, maga mit csinál, Géza néni, még a lábára ejti...

– P. Izabella őrvezető, véletlen helyváltoztatás közben levő, szolgálaton kívüli készenléti őrvezető (szolg. azon. sz. 9594524), lakossági bejelentés hiányában önmagát érzékennyé tette és B. G.-t illetően késedelem nélküli tettenérést kezdeményezett.

– Géza néni errefel megijedt és elkezdett futni, a rendőrnőnek úgy kelletett utána kiabálni… Egyszercsak Izabella őrvezető egy nagyot durrantott, és én akkor, hát bizonyisten, gyomorideget kaptam.

– A késedelemnélküli tettenérés hatástalansága miatt, őrvezető Izabella kénytelen volt – két, azaz kettő – hangos, szabályszerű felszólítás után függőleges irányú lövés leadását eszközölni, közvetlenül a légkörbe.

– Na, de a buggyant vénasszony is jól megijedt, azt hittem összeesik ottan nekem, de csak annyit csinált, hogy ijedtében felemelte a kezit az égre...

– A rendeltetésszerű figyelmeztető fegyverhasználat következtében fellépő elrettentés beállta után szükségtelennek bizonyult egyszeres, alsóvégtagra leadható jogos célzott lövés leadását is eszközölni. B. G. ugyanis a kezét függőleges irányba elmozdítva saját maga megadását terjesztette elő.

– És sikoltozni kezdett ottan... Izabella kérdezte tőle: Géza néni, csókolom, maga ivott valamit? Hát erre ő megint elkezdett futni!

– Továbbá hangos, magas és vékony hangrendű nyilatkozatot tett megrettent állapotáról, ám amikor alkoholszondába való fújás alkalmazására kapott felszólítást, újfent szándékos, de befejezetlen kísérletet tett a helyszín cserbenhagyására.

– Izabellának errefel utána kelletett rohanni.

– Ekkor P. Izabella őrvezető azonnali bűnüldözést kezdeményezett, mely során emberi erővel végrehajtott, emberi test elleni üldözés után (a kiképzésnek megfelelően fokozatosan csökkentve a távolságot az üldözött alany és a rendőri szerv között) B. G.-t azonnali hatállyal előállította és elmeszakértői vizsgálat foganatosítására felterjesztette.
Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!