2022. január 27. csütörtökAngelika
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás
magyari.transindex.ro

TÖRTÉNET A KÁMASZÚTRÁRÓL

Ott is van combízületük, ahol nekünk nincs

Magyari Tivadar utolsó frissítés: 09:25 GMT +2, 2011. december 10.

Ahhoz, hogy te is rendesen értékeld és élvezd a Kámaszútrát, az kéne – mondta nekem a nálamnál filozofikusabb Jancsi barátom -, hogy higgyél abban, hogy a tökéletes abszolút utolérhet téged is, a brummabramma formájában.


Akár az ágyban, amikor éppen nem vagy benne egyedül. Például a jógában is kéne hinned, de te nem hiszel. Behunyod a szemed, megfelelő szögbe fordítod a szemgolyód és párszor azt mondod, hogy brumm, brumm, utána megnyugszol, mert kitölt téged a végtelen brummabramma.

*

A Kámaszútrához persze nem lehetett hozzáférni a nyolcvankilences forradalom előtt. De eljött az a decemberi nap. Akkor azonnal megszereztük a könyvet. Segélyből. Mert ömlöttek azokban a napokban a segélyek az éhező erdélyieknek: étel, gyógyszer, ruhanemű, közötte feltűnően sok picusnyakkendő. Fel is hívtak a magyarországi barátok december 22-én este:
- Szia, mire volna szükségetek?
- Küldjétek el sürgősen a Kámaszútrát és Orbán Viktor júniusi beszédét, valamint három gumióvszert: egy fehéret, egy feketét és egy tarkát. És nagyon kérlek, picusnyakkendőt ne küldjetek többet!
Másnap a nemzetközi vöröskereszt jóvoltából kezünkben volt a könyv. Olvastam, és valamit fel is fogtam a különböző pózokról, azon belül valami metaforára emlékszem, talán a köpülő tehénről, a sóhajtó verébről, de aztán leragadtam az illusztrációknál.

Már az illusztrációk lelombozóak voltak. Az ágyjelenetekben a férfiak a magyar ember számára szomorú emlékezetű turbánt viseltek. Én éppen előtte olvastam az Egri csillagokat. A képeket így lehetne röviden bemutatni: Jumurdzsák elrabolt egy csupa comb cigánylányt. Jumurdzsák hátratekeri a saját kezét és a cigánylány saját lábait. Jumurdzsák lemegy hídba és rajta átkel egy feldíszített cigánylány. Jumurdzsák a levegőből közelít meg egy koraérett plázacicát.

- Nézd meg Jancsi, ezeknek a nőknek az ízületeik máshol vannak, mint az európai halandóknak: bármilyen irányba és szögbe tud hajlani a csípőjük, combjuk. Ott is van combízületük, ahol nekünk nincs. Ott sincs térdkalácsuk, ahol nekünk van.

A turbános, hegyes bajuszú és hegyes szemű férfiak a kevésbé mozgékony pózok esetén tarka perzsaszőnyegből készült palástot hordanak a hátukon, csak a genitális tilinkójukat hagyják szabadon. El kell ismerni, hogy a hegyes szemű férfiak elég ügyesek: bármilyen szögből, bárhonnan hozzá tudnak férni az asszonyhoz: háttal is, lábtól is, fejjel lefelé is, és nemcsak az ágyból, hanem az ágy alól, az ágy feletti falról, a levegőből, ahol éppen gond nélkül lebegnek, miközben a nyugati ember háromszáztizenhúsz éve szenved a gravitációtól.

*

A tanult technikák és pózok aztán nem nagyon jöttek össze. A lányok hallani sem akartak arról, hogy uruk és parancsolójuk legyünk, ez Jancsinak sem ment, utólag bevallotta. Hogy csak azt a bizonyos hét lányt említsük: Erzsibirivel nem sikerült Jancsinak se a tehenek kongresszusa nevű technika. Sári hallani sem akart a zabáló páváról, amikor megtudta, hogy mi is az. Mariska-Rozáli, Ella és Bella végül sorra lemondtak a lótuszfejű nyúl című pózról – de legalább megpróbálták! Jucikarolinát magam kértem meg: lehetőleg napoljuk el a kecske és a három gidót.
Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!