2022. január 27. csütörtökAngelika
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás
magyari.transindex.ro

HOGYAN MONDJUK VISSZA RÉGI TELEFONUNKAT?

Magyar nyelvű tájékoztatás Kolozsváron

Magyari Tivadar utolsó frissítés: 10:39 GMT +2, 2011. november 21.

Igen, tessék! Lehet magyarul is, persze. Engemet azért ángázsáltak külön ide, hogy magának ne még kelljen románul kínlódni.


Na: vesz szépen egy dosszár plikket és beléje teszi az összes faktúrát meg a kupont, eredetiben és másolatban. Aztán hoz két ádeverincát a rendőrségtől: egy kéket és egy pirosat. Kérje meg a rendőrt, hogy rakja beléje a stampilláját. Amikor ez készen van, szépen tesz a dosszár plikkbe két deklarációt, de, vigyázzon, ne még írja alá! Az egyiket majd itten kell aláírni a szemem előtt, a másikat az utcán, két mártor előtt. Jó? Írjam fel eztet egy papírra vagy meg teccik jegyezni? Nem még írom fel!

Na, de akkor kell még három kitánca is. Egyet befizet a postán, a másikat a direkciónál. A harmadikat az ádidásznál. Az a pécsélémé háta mögött van, ottan a bulévárdul Surgyelán numeru opt szám alatt.

Mikor eztet mind elintézte, kérje otthonról telefonon, hogy adjanak egy programárét. Ha magyarul akarja a választ, formálja szépen aztat, hogy sápté-sápté-zéró – sápté-sápté-sápté-opt. Ekkor egy automata robothang kéri magától a csénépéjét és az anyja nevét. Jó? Meg teccik tudni eztet jegyezni?

Ha magyarul akarja bediktálni az anyja nevét, akkor viszont formálja aztat, hogy: opt-sápté-sápté-opt-opt-sápté-opt-sápté-sápté – és tegyen eléje három zérót, egy kilencest.

Na. És akkor egy magyar robothang lediktál magának egy széria számot, ami tizenhúsz csifrából áll. Maga azzal a széria számmal jön ide és szépen beáll a sorba. Jegyezze meg, hogy mikor vagyunk nyitva: férjes napokon háromig vagyunk, férj nélküli napokon negyed négyig.

De mondok én magának valamit, mint magyar ember a magyar embernek. Hajoljon ide közelebb, hogy ne még kelljen kiabáljak itten: jobb, ha azzal a széria számmal és a dosszárral – és két mártorral, akik közül legalább az egyik legyen mártor okulár – reggel, üres gyomorral szépen idejön a portáshoz és csak annyit mond nekije, hogy: rékomándáréja van a komándánttól.

A portás már fogja tudni, hogy miről van szó. Kap tőle egy sárga kártélát, azzal szépen feljön ide hozzám. Egy badigárdos fiú fogja magát felkísérni. Akkor már nem még kell sorban álljon! Szól a többi kliensnek, hogy engedjék meg, hogy másszon be előre. Mondja csak nekijük szépen aztat, hogy engedjék előre, mert hándikápált teccik lenni. Aki grávida vagy első grádú hándikápált, aztat engedik, hogy bemásszon előre.

És akkor itten a két mártor előtt szépen anuláljuk a kontráktot és elvesszük a régi telefonját. Utána még három hónapig kell fizesse a fidelitátét és a pisztáciát, de legalább többet nem még fakturálnak magának telefont.
Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!