2022. január 27. csütörtökAngelika
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás
magyari.transindex.ro

NÉPSZÁMLÁLÁS

A kisszobában hét unokám és hétszerhét dédunokám

Magyari Tivadar utolsó frissítés: 14:05 GMT +2, 2011. október 29.

Nem egyedül lakom, először is itt élnek velem az öcsém és a sógornőm, naponta hazajárnak Pestről Kolozsvárra. Most is éppen őket várom, meleg a káposzta, hogy egyenek, tessék őket is felírni.


Aztán a két győri nővérem, nálam laknak, csak most kivitték a szemetet. Na, velem együtt ez már öt személy. Meg itt él a házban Marcika bácsi is, a drága lökött unokatestvér, ő is kivitte a szemetet, Pécsre, az eddig hat, és az özvegy nagynéném és lányai, Stockholmból, na, az már összesen nyolcvan.

Aztán a két komám, Farkas koma és Róka koma, valamint az ők nagymamájuk. Tessék őket is felírni. És az unokaöcsém meg a felesége, várom őket haza, vacsorára, rotyog már a káposzta, dehogy költöztek, csak elmentek megnézni a parlamentet, a parlamentet és a turulmanó-szobrot. Meg a két nagy gyerekük, mérnökök; úgy hiszem, itthon vannak – mért is élnének Kanadában? – a hátsó szobában laknak talán, már nem is tudom: rég voltam kint a konyhából. Plusz az ötven keresztfiam, itt laknak, csak sátoros ünnepkor mennek dolgozni Olaszba, ez idáig tizenszáz, továbbá, akinek a hangját a nappaliból teccik hallani, na, az Menszátor Magdolna, vele együtt már tizenszázegy.

S a kisszobában hét unokám és hétszerhét dédunokám, várom őket, jönnek, melegedik ez a kis káposzta. Meg itt van, aki éhes volt, és én ennie adtam, szomjas volt, és innia adtam, idegen volt, és befogadtam, ruhátlan volt, és betakartam – összesen egymillió-tizenhúsz; plusz egy magyar vizsla, kérem felírni, meg a nénike, aki előttem lakott, szegény, ő is hazajár, csak ő mindig nagyon későn jön, na, tessék beírni őt is.
Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!