2022. január 27. csütörtökAngelika
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás
magyari.transindex.ro

Ha én lennék a francia elnök

Magyari Tivadar utolsó frissítés: 16:15 GMT +2, 2017. augusztus 28.

Szóval havi 10 000 eurót lehet költeni a francia elnök hajára. Ennyi a keret. Ezt el kell költeni, mert állami pénz. Az állami pénzt el kell költeni, mert ha nem, decemberben vissza veszi a kurva állam az el nem költött pénzt.


Ha én francia elnök lennék, nem volna szükség arra, hogy az Élysée-palotában lakjam: én egy monostori borbélyműhely székéből vezetném az egész Franciaországot, egy nagy kék lepedővel a nyakamban, illatosan. A francia állam egy csomó pénzt meg tudna spórolni, mert egy palota négyzetmétere mindenütt sokba kerül, Párizsban is, a Monostoron is.

Erre a felismerésre matematikai úton jutottam el. Egy francia elnök sminkelése havi 6 ezer euróba kerül, a fodrásza pedig havi 10 ezer euró is lehet. Nekem sminkelésre nincs szükségem, s jól jönne a francia költségvetésnek a megmaradó havi 6 ezer euró: természetes ráncaim vannak. A szemem magától csillog, túlságosan magától. A pókerarcot megoldom házilag.

Viszont még van egy kevés hajam, tehát a fodrász kell. Egy nyiratkozás a monostori borbélyműhelyben, ahova én járok, 15 lejbe kerül, és a néninek még adok ehhez 1 lej borravalót, mert nagyapámtól így tanultam, aki még a vécésnéninek is adott borravalót a Fő téri földalattiban.

Ezt a 16 lejt átszámítjuk euróra. És az annyi, mint 3,5 euró.

Szóval havi 10 000 eurót lehet költeni a francia elnök hajára. Ennyi a keret. Ezt el kell költeni, mert állami pénz. Az állami pénzt el kell költeni, mert ha nem, decemberben vissza veszi a kurva állam az el nem költött pénzt.

10 000 euróban a 3,5 hányszor van meg? – 2857,14-szer. Ennyiszer kell havonta ebből a keretből megnyiratkozni a monostori borbélyműhelyben, vagyis naponta mintegy 95-ször, hogy a kurva állam decemberben ne vegye vissza a pénzt.
Ez óránként 4 nyiratkozást jelent, úgy, hogy a napnak mind a 24 óráját beleszámítjuk. Kell is az óránkénti 4 nyiratkozás nekem, mert nálam egy hajvágás pont egy negyedórát tart: tehát a 4 éppen belefér az órába. Ebbe belefér még a bónusz orrlyuk- és fülcimpaszőrtelenítés, óránként négyszer, ami külön fizetve havi többezer euró lehetne, ha nem volna ingyen. Az orr és a fül újabban nővő szőrei a borbély néni szerint a kicsattanó férfiasság jelei.

− Szerintem az öregedés első jelei, mint a nyárfasárgulás augusztusban, de köszönöm – mondom a borbély néninek.

−Tihamér, maga tanult ember. De ebben lehet, hogy téved: ezek biztosan a túlzott férfiasság jelei. Viszont nagyon szépen tetszik mondani így, ezzel a nyárfával.

Szóval nekem pont 4 nyiratkozás fér bele egy órába, hogy kijöjjön a napi kábé 95. Ezért ahhoz, hogy elkölthessem a havi tízezret, fel se lehetne állnom a monostori borbélyműhely székéből mindaddig, amíg én vagyok a francia köztársasági elnök.
Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!