2022. január 27. csütörtökAngelika
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás
magyari.transindex.ro

EGYETEMI VIZSGA

Javítókulcs

Magyari Tivadar utolsó frissítés: 15:51 GMT +2, 2013. július 3.

Szak: Biológiai menedzsment és marketing. Állatokra szakosodott alcsoport. Vadállatok szakirány. Tantárgy: zoofilozófia.


Vizsgatétel: „Kérem válaszoljon a következő kérdésre írásbeli dolgozatban: Ment-e az állatkertek által a világ elébb?

Pontozás:

1 pont hivatalból. Még 1 pont egy másik hivatalból. Ez eddig összesen 2 pont.
További 1 pont a megjelenésért és azért, hogy a mi tantárgyunkat, a mi szakunkat, a mi egyetemünket és a mi hazánkat választotta.

Adjuk össze: ez már 3 pont.

További 2 pont a tanszékvezető tanácsára, hogy ne bukjon senki, mert akkor bukik a finanszírozás. Vegyük észre, hogy ez már 5 pont, átmenő jegy. Gratulálunk.

Helyes – vagy valamilyen elfogadható – megválaszolása annak a kérdésnek, hogy „ment-e az állatkertek által a világ elébb?”: további 1 pont.

Ez eddig összesen 6 pont. Ennél a szintnél, ha diákképviselő lenne, már jogosult volna magának érdemösztöndíjat, jutalomkirándulást és a legjobb bentlakást osztani, azt eladni, az árából jó kintlakásban lakni. A legszebb, okos és hamvasra borotvált lányokkal járni.

További pontok:

Nagy kezdőbetűk használata az írásbeli dolgozatban a mondatok elején (ha van a mondatoknak eleje), sőt, egyáltalán ép és egészséges mondatokban való fogalmazás megpróbálása: 1 pont.

Ez az előbbi 6 ponttal együtt már 7 pont.

Írásjelek és ékezetek használata, bármilyen formában, csak legyenek: 0,5 pont. Eddig 7,50.

A következő szavak ilyen módon való leírásának mellőzése pontot hozhat: lessz, papagály, melet, ehez, ahoz, azomban, külömben, útán (habár utóbbit egyes egyetemi oktatók is így írják, sőt az egyik tanszék háromnegyede így írja: utánna). Aki a fenti szavak klasszikus-nosztalgikus változatát használja (lesz, papagáj, mellett, ahhoz, ehhez, azonban, különben, után, utána), még 1 jutalompontot kap.

Eddig összeadva: 8,50

A következő három nehéz szó pontos értelemben való használata és egymással nem tévesztése: hónap, holnap, honlap: 1 pont.

Ez összesen immár 9,50.

Ezt fel szokták immár kerekíteni 10-re.

Címoldali fotó: The Last Word via Shutterstock.com
Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!