2022. január 27. csütörtökAngelika
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás
magyari.transindex.ro

A SKYPE

Európa szeme rajtunk van

Magyari Tivadar utolsó frissítés: 09:40 GMT +2, 2013. május 23.

"Letölteni, szkájb." Akkor derült ki, hogy számítógép kell hozzá. Na, azt ő nem viszi be a házba, még az hiányzik - meg egy tollúseprű a seggibe - neki az aztán nem kell, a guta üsse meg azt, akik kitalálta!


Távolra szakadt rokona mondta neki telefonon, hogy ezentúl szkypon tartja vele a kapcsolatot, szóval töltse le a skypot, kibetűzte neki, hogy Sz mint Szilárd, K mint Kata, Y mint Ipszilon stb. Ő másnap barátokhoz fordult, hogy valami ide le van írva (a papírra ez volt feljegyezve: „letölteni, szkájb”), tölteni kell valamit valamire vagy valamibe. Akkor derült ki, hogy számítógép kell hozzá. Biztos, hogy az kell?

Igen.

Na, azt ő nem viszi be a házba, még az hiányzik – meg egy tollúseprű a seggibe – neki az aztán nem kell, a guta üsse meg azt, akik kitalálta, de most mindjárt. Emiatt van a sok probléma, emiatt nem akarnak már olvasni a gyerekek, és nem akarnak már érettségizni sem, dolgozni sem, gyereket csinálni sem, és nem tudnak számolni: tízig, ha tudnak.
Számítógép nélkül nem lehet?

Nem.

Tanácsolták, hogy vegyen egy kis gépet, akár egy gyengébb, olcsóbb laptopot, ami éppen elég az internetezéshez, úgyse akar ő mindenféle adatot tárolni, filmeket letölteni.

A nyavalyát akar letölteni, azt – hogy ne mondjon csúnyábbat. Még nem hülyült meg, hogy filmeket töltögessen innen oda és onnan ide. Internet nem kell, az hiányzik csak, hogy jöjjön a sok mocsok be a házba, a kikémkedett információk pedig menjenek ki a házból.
Internet nélkül nem lehet?

Nem.

A távolra szakadt rokon hiányzott, ezért lett számítógép is, lett internet is. Ki kellett ehhez is hívni egy céget, és már az elején kiderült, hogy ez nem úgy van ám, hogy te veszed a gépet és akkor töltöd, töltöd le azokat a valamiket! Hanem ez egy újabb havi számla. Jól kitalálták, mi?

Igen.

Érdekes: ugyanaz az ember jött kifúrni egy újabb lyukat az összes ajtófélfába, mint amikor a kábeltévét hozták be a házba, az a bajuszos, és naná, hogy román. Már volt, ugye, egy lyuk a kábeltévének, hogy az istennyilába belé, abba is, még máma!
Hát újabb lyuk nélkül nem lehet?

Nem.

Na, és azt magyarázzátok meg, hogy pont ugyanaz az ember jött ki, mint a múltkor a kábeltévéhez, az a bajuszos. Ezek össze vannak játszva, valami jó nagy lefigyelés az egész. Azt hiszik, hogy az ember nem veszi észre, hogy mindig ugyanaz jön. Legalább a bajuszát vágná le, a nyavalyába bele, hát nem? És a végén nem megkérdezte a bajuszos, hogy fix telefon esetleg nem kell, olcsón azt is beszerelik, és utána tizenhét hónapig ingyen perceid vannak, de nem hagyta magát átverni, kérdezte is, de gúnyosan, hogy azt lehetne-e behúzni egy harmadik rend lyuk nélkül az összes ajtófélfába?

Nem.

Gúnyosan mondta a bajuszosnak, hogy mondja meg a főnökeinek, hogy kéményt seperni is őt küldjék, mert akkor tényleg végigkémkedheti a titkosszolgálat a padlást is. A bajuszos persze nem szólt semmit, csak nézett, hallgatott erre, mint a szar a fűbe’, gyorsan elsietett. A lába se érte a földet. Szólni kell mindig, így, gúnyosan, ne higgyék el magukat, tudják, hogy rajtuk van a szemünk nekünk is, nemcsak nekik rajtunk, hogy mi itt születtünk, ez a mi hazánk is, nem csak az övék, és egész Európa szeme ma már vigyázón rajtunk van, véd minket. Remélhetőleg. Nem?

Ó, igen!
Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!